Loading...

Fontos tudnivalók 2022


 Kedves leendő Táborvezetők! Kedves Érdeklődők! 

2022. január 31-én reggel 6 órakor indul a regisztráció a nyári zarándoktáborokra. Tavalyhoz hasonlóan idén is három útvonalra várjuk jelentkezéseteket:

 • Tihany-Pannonhalma
 • Tata-Márianosztra
 • Márianosztra-Mátraverebély-Szentkút. 

Az alábbiakban szeretnénk felhívni figyelmeteket néhány fontos változásra és tudnivalóra a zarándoktáborokkal és a jelentkezéssel kapcsolatban.

FONTOS VÁLTOZÁSOK AZ EDDIGI ÉVEKBEN MEGSZOKOTTAKHOZ KÉPEST:

  1. 2022-ben minden útvonalunkon lesz olyan nap, melyen nem biztosítunk csomagszállítást! Ezzel szeretnénk ösztönözni a csoportokat arra, hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgokat hozzák magukkal a zarándoklatra, s mindenki legalább az út egy részén vigye a saját hátizsákját. Hogy melyik útvonalon melyik napon/napokon nem biztosítunk csomagszállítást, azt az egyes utak leírásánál tüntetjük fel.  A tavaly teljesen csomagszállítás-mentes Tata-Márianosztra útvonalunkon könnyebbség lesz, hogy idén lesznek olyan napok, melyeken biztosítunk csomagszállítást.  
  2. A vándortáborok részvételi díjában évek óta nem volt emelés, a szállások és étkezések díja viszont annyira megnövekedett, hogy ezt az eddigi részvételi díj már tavaly sem fedezte. Ezért sajnos szükségessé vált a részvételi díj emelése egységesen minden vándortáborban, így a zarándoktáborokban is. Az új részvételi díj 36000 Ft/fő. 
  3. Ha valaki a táborjelentkezéseknél esetleg lemaradna a számára kedvező táboridőpontokról, akkor egy jelentkezési űrlap kitöltésével kerülhet a várólistára, s jelezheti, mely útvonalon mely időpontok lennének számára megfelelőek. Ha a megjelölt időpontok közül felszabadul valamelyik, jelentkezési sorrendben értesítjük a táborvezetőket. 
  4. A vándortáborokba utazó diákok idén nyáron a MÁV és a GYSEV járatain 90% utazási kedvezményben részesülnek! Hogy hogyan és miként vehetik igénybe a kedvezményt a táborvezetők diákjaik számára, arról az alábbi tájékoztatóban olvashatnak: 

Tájékoztató az utazási kedvezményekről

Amennyiben a táborvezető a tábor előlegét már befizette, az alábbi mellékletet kell géppel kitöltve, szerkeszthető változatban elküldenie a koordinator@zarandoktabor.hu e-mail címre Rezsabekné Ördögh Szilviának, hogy a igazolást a zarándokcsoport számára irodánk nevében ki tudja állítani. Az általunk aláírt és lepecsételt igazolást a táborvezető scannelt formában, e-mailben fogja megkapni, s ezt kell csatolnia ill. felmutatnia a kedvezmény érvényesítéséhez az utazás MÁV-Start Zrt-nél vagy GYSEV Zrt-nél való bejelentésekor, a jegyvételkor valamint az utazás során. 

                1. számú melléklet (igazolás) letöltése az utazási kedvezmény igénybevételéhez 

TUDNIVALÓK A TÁBORJELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATBAN:

  1. Táboridőpontot a csoport vezetője foglalhat a honlapon való regisztrációt követően az egyes útvonalaknál található még szabad (zöld) táboridőpontokra kattintva, a megjelenő űrlap kitöltésével.
  2. Minden csoportban kell lennie minimum egy olyan 18 év feletti zarándokvezetőnek, aki Zarándoktábor-vezető képzésünket a tábor indulásáig sikeresen elvégzi. Aki indítana zarándoktáboros csoportot a nyáron, de még nem végzett képzést, az foglalhat táboridőpontot azzal a feltétellel, hogy a csoport legalább egyik táborvezetője a tábor kezdetéig elvégzi a képzést. Tavaszi  online elméleti képzésünk időpontja 2022. március 4-5-6., a hozzá kapcsolódó egynapos  terepgyakorlat elvégzésére pedig több lehetőség lesz április, május ill. június hónapok során. 
   Jelentkezés a márciusi képzésre
  3. Idén is fogunk hirdetni zarándoktáborokat olyan egyéni diák jelentkezők számára, akiknek iskolájában nem indul zarándoktáboros csoport, de ezek időpontját előreláthatólag csak március elején tesszük közzé honlapunkon. 
 1.  

Szeretettel várjuk jelentkezéseteket a nyári zarándoktáborokra!

 

Fotó: Merő Réka