Loading...

Fontos tudnivalók 2023


Kedves leendő Táborvezetők! Kedves Érdeklődők! 

2023. január 30-án reggel 6 órakor indul a regisztráció a nyári zarándoktáborokra. A lehetséges táboridőpontokat január utolsó hetében megosztjuk honlapunkon az egyes útvonalaknál, hogy már készülni tudjatok az időpontfoglalásra. 

Idén már négy útvonalra várjuk jelentkezéseteket:

 • Tihany-Bakonybél-Pannonhalma
 • Tata-Péliföldszentkereszt-Esztergom
 • Márianosztra-Szécsény-Mátraverebély-Szentkút
 • Marana Tha Ház (Mánfa)-Máriakéménd-Máriagyűd 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket néhány fontos változásra és tudnivalóra: 

FONTOS VÁLTOZÁSOK AZ EDDIGI ÉVEKBEN MEGSZOKOTTAKHOZ KÉPEST:

  1. Zarándoktábor-vezető képzésünk idéntől kezdve akkreditált pedagógustovábbképzésnek minősül, a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, valamint a Viator Egyesület együttműködésében valósul meg. A képzést sikeresen elvégző pedagógusok 45 kreditet szerezhetnek. Képzésünk továbbra is nyitott nem tanár végzettségűeknek is, ők felnőttképzési tanúsítványt kaphatnak a képzés végén. Tavaszi háromnapos online elméleti képzésünk 2023. március 17-18-án ill. március 25-én lesz, a hozzá kapcsolódó egynapos budapesti terepgyakorlat elvégzésére pedig több lehetőség lesz május ill. júniusi hétvégék során. A képzés részvételi díja 15000 Ft/fő. A képzésre március 1-ig lehet jelentkezni honlapunkon. JELENTKEZÉS A KÉPZÉSRE
  2. Nagy örömünkre egy új zarándoktábor-útvonallal bővül kínálatunk, mely a Marana Tha Háztól (Mánfa) Szászvár, Pécsvárad, Máriakéménd és Villány érintésével vezet majd Máriagyűdre ill. Siklósra
  3. Eddigi Tata-Esztergom-Márianosztra útvonalunkat sajnos módosítanunk kellett a kesztölci szállás kiesése, valamint a Basaharc-Szob közötti révátkelés bizonytalansága miatt.  Tervezett útvonalunk: Tata - Vértestolna - Péliföldszentkereszt - Dorog - Pilisszentlélek - Esztergom. Amennyiben a révátkelés megoldódik, Pilisszentlélekről a Márianosztrára való beérkezés is alternatíva maradhat. Egyelőre úgy tervezzük, hogy a táborok Esztergomban érnek véget, ezáltal a napi szakaszok is rövidebbé, könnyebbé válnak ezen az útvonalon, ami ellensúlyozza a hegyek megmászásából adódó kihívásokat.  
  4. A vándortáborok részvételi díját a nagy infláció miatt sajnos meg kellett emelni. Az új részvételi díj egységesen minden vándortáborban, így a zarándoktáborokban is 43000 Ft/fő. 
  5. 18-23 év közötti táborvezető csak egy tapasztaltabb, 23 évnél idősebb felnőtt személlyel együtt vezethet csoportot, akkor is, ha zarándoktábor-vezető képzésünket elvégzi. 
  6. A tábor előlegét (100000 Ft) a jelentkezés után 14 napon belül be kell fizetni, hogy az esetlegesen felszabaduló időpontokat újra meg tudjuk hirdetni II. és III. körben február 15-én ill. március 3-án. 
  7. A nyári zarándoktáborokban a diákok létszáma szerint kötelező számban előírt,  képzésünket sikeresen elvégző zarándoktábor-vezetők a táborvezetésért brutto 120000 Ft díjazásban részesülnek. (A díjazásban 20% emelés történt!)

AMI NEM VÁLTOZIK: 

  1. Minden útvonalunkon lesz olyan nap, melyen nem biztosítunk csomagszállítást! Ezzel szeretnénk ösztönözni a csoportokat arra, hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgokat hozzák magukkal a zarándoklatra, s mindenki legalább az út egy részén vigye a saját hátizsákját. Hogy melyik útvonalon melyik napon/napokon nem biztosítunk csomagszállítást, azt az egyes utak leírásánál tüntetjük fel.
  2. A vándortáborokba utazó diákok idén nyáron is megkapják a MÁV és a GYSEV járatain 90% utazási kedvezményt csoportos utazás esetén.  TÁJÉKOZTATÓ
  3. Ha valaki a táborjelentkezéseknél esetleg lemaradna a számára kedvező táboridőpontokról, akkor egy jelentkezési űrlap kitöltésével kerülhet majd a várólistára, és jelezheti, mely útvonalon mely időpontok lennének számára megfelelőek. Ha a megjelölt időpontok közül felszabadul valamelyik, jelentkezési sorrendben értesítjük a táborvezetőket.  

TUDNIVALÓK A TÁBORJELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATBAN:

  1. Táboridőpontot a csoport vezetője foglalhat honlapunkon keresztül.
  2. Minden csoportban kell lennie minimum egy olyan 18 év feletti zarándokvezetőnek, aki Zarándoktábor-vezető képzésünket a tábor indulásáig sikeresen elvégzi. Aki indítana zarándoktáboros csoportot a nyáron, de még nem végzett képzést, az foglalhat táboridőpontot azzal a feltétellel, hogy a csoport legalább egyik táborvezetője a tábor kezdetéig elvégzi a képzést. 
  3. Idén is fogunk hirdetni zarándoktáborokat olyan egyéni diák jelentkezők számára, akiknek iskolájában nem indul zarándoktáboros csoport, de ezek időpontját előreláthatólag csak március foyamán tesszük közzé honlapunkon.

Idén is sok szeretettel várunk Benneteket zarándoktáborainkba! 

A zarándoktáborok szervező csapata 

 1.  

 

Fotó: Merő Réka