Loading...

Zarándoktábor-vezető képzés

2021-11-05

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája és a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület 4 napos ingyenes Zarándoktábor-vezető képzést hirdet, melyre olyan keresztény pedagógusok, hitoktatók, közösségvezetők jelentkezését várjuk, akik a jövőben - akár már jövő nyáron - szívesen vezetnének egy hetes ifjúsági zarándoklatot - maguk által verbuvált 12-18 éves fiataloknak - a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája által szervezett Zarándoktábor program keretében.

A képzés 3 napos online digitális oktatásból és 1 napos terepgyakorlatból áll.

A résztvevők a képzésen elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek egy zarándoktábor vezetéséhez szükségesek.

 

Képzési időpont:

  • 3 napos digitális oktatás: 2021. december 3-4-5. (pé-szo 9.00-18.00, vas 9.00-17.00)
  • 1 napos terepgyakorlat: 2022. április, május, június hónapokban hétvégi napokon 9.00-18.00 (A konkrét időpontokra a digitális képzést követően lehet majd jelentkezni.) Helyszín: Budapest és környéke (Hűvösvölgy, Pesthidegkút)

 

Célcsoport

keresztény hitében jártas és elkötelezett, vallását gyakorló pedagógusok, hitoktatók, felnőtt közösségi vezetők (papok, lelkészek, természetjáró túraszakkörök, civil és egyházi szervezetek, zarándok- és természetjáró egyesületek, körök vezetői, segítői, cserkész- ill. regnumvezetők, túravezetők, akik

  • ifjúsággal foglalkoznak
  • egészségesek és jól bírják a fizikai terhelést (akár napi 25 km gyaloglást terepen)
  • vágyat éreznek arra, hogy személyes szolgálatuk révén megosszák a fiatalokkal a zarándoklás lélekformáló élményét és örömét, s a jövőben zarándoktáborokat kívánnak szervezni és vezetni

 

Jelentkezési határidő: 2021. november 22.

 

Jelentkezés és részletes információk a képzés menüpontban olvashatóak.