Loading...

Hálás a szívünk | Az utolsó zarándoktáboros csoport is megérkezett

2022-09-12

Szeptember 8-án az utolsó zarándoktáboros csoport is megérkezett Pannonhalmára, ezzel lezárult az idei zarándoktáborok időszaka.  Összesen 55 csoport és közel ezer résztvevő zarándokolt nyáron három útvonalunkon: 24 csoport Tihany és Pannonhalma között, 17 csoport Tata és Márianosztra között és 14 csoport Márianosztra és Mátraverebély-Szentkút között. 

Hálásan köszönjük minden táborvezetőnek és táborkísérőnek, hogy csoportot toborzott, előkészítette a tábort és testileg-lelkileg úton tartotta diákjait. Köszönjük minden zarándoknak a részvételt és a táborokról való visszajelzéseket, igyekszünk őket mielőbb feldolgozni, hogy jövőre még jobbak lehessenek a zarándoktáborok. 

Nagyon hálásak vagyunk mindazokért, akik a zarándokok útját szolgálatukkal segítették: 
az útvonalfelelősökért, a szerzetesekért és papokért, a szállásadókért, az étkezési szolgáltatókért, az útvonalak fenntartóikért, a jelzésfestőkért, az útbejárókért, a csomagszállítókért, a templomnyitókért, a zarándokfogadókért, a konyhásokért, a takarítókért, a táborok előkészítőiért, az elsősegély-nyújtókért, az úton segítő más "angyalokért", valamint mindenek előtt a Jóisten rengeteg kegyelméért és ajándékáért, amit a táborok alatt bőkezűen osztott mindnyájunknak. 

Nekünk szervezőknek nagy öröm látni azt, hogy befektetett munkánk sokszorosan térül meg, amikor mosolygó és felszabadult arcokat, megérintődéstől könnyes tekinteteket, az út örömei és kihívásai során összerázódó közösségeket látunk, akiknek a megtartó ereje az, aki magáról is azt mondta: Én vagyok az ÚT..." (Jn 14,6). 

 

Kép: Szikora Csilla