Loading...

A Zarándoktábor szervezése nem áll le

2020-03-25

Bízunk abban, hogy a járványhelyzet javulni fog nyárig, ezért a zarándoktáborok szervezését folytatjuk.

A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az, hogy vigyázzunk egymásra és mindenki maradjon otthon, ezzel csökkentve a vírus terjedésének a lehetőségét. A zarándoktábor-vezető képzés szervezésénél figyelembe vesszük ezt az alapvető szabályt. Az elméleti részt a digitális technológia adta lehetőségeket kihasználva tervezzük megvalósítani. A gyakorlati résznél azonban elengedhetetlen a személyes találkozás terepen, ezért egyelőre annak megtartására keressük a megoldást. A táborok csak abban az esetben fognak elindulni, ha azok nem veszélyeztetik senkinek az egészségét, biztonságát.

Hisszük, hogy a jelenlegi helyzetet követően még nagyobb szükség lesz az osztály- és egyéb kisközösségek számára a természetben való fizikai együttlétre. Számos további kérdés merül fel mindannyiunkban, amelyekre a választ a zarándoklás során történő önreflexióban és közösségi megosztások során megtalálhatjuk.

Ezekben a napokban az egymástól való fizikai elzártságban megtapasztalhatjuk a digitális világ előnyeit, lehetőségeit, de nagy ajándék lesz, amikor ismét átélhetjük majd a személyes találkozásokat, mély beszélgetéseket és a természetjárás örömét. Ezért a zarándoktáborok szervezését folytatjuk. Kövessétek honlapunkat, ahová folyamatosan töltjük fel a további részleteket, tartalmakat!