Loading...

Egyéni jelentkezés


2022 nyarán induló zarándoktáborokba

Kedves Diákok és Szülők! 

2022-ben az alábbi táborokra várjuk szeretettel egyéni diákok jelentkezését: 

Tihany - Pannonhalma útvonal

1. T-P 2022. július 29-auguszus 4. | Szabóné Kozma Györgyi és Tiszai Luca

Márianosztra - Mátraverebély-Szentkút útvonal

3. M-M 2022. augusztus 5-augusztus 11. | Gáll Zsófia és Telekné Nagy Janka 

* * * 
A részvételi díj 36.000 Ft egységesen minden táborban, mely egyedül az oda- és hazautazást nem tartalmazza.
A jelentkezést az egyes táboroknál megadott jelentkezési űrlap segítségével lehet leadni. 

A zarándoktáborokat zarándoktábor-vezető képzésünket elvégzett tapasztalt vezetők vezetik. 

A táborok útvonaláról, programjáról, lelki ívéről a honlap ÚTVONALAK menüpontjában lehet tájékozódni, a táborok vezetőiről és korcsoportjáról pedig alább az egyes táboroknál.  

Info: Gáll Zsófia | iroda@zarandoktabor.hu | +36-30-402-53-07

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

Tihany-Bakonybél-Pannonhalma útvonal


1. T-P 2022. július 29-auguszus 4.   

 

Csoportvezetők: Szabóné Kozma Györgyi és Tiszai Luca
Útvonal: Tihany - Pannonhalma
Korcsoport:  13-18 évesek

 

Jelentkezés 

A vezetők bemutatkozása:


 Györgyi | Szabóné Kozma Györgyi vagyok, két nagylány édesanyja, a gödöllői premontrei rend nyolc osztályos gimnáziumának tanára. Szeretek erdőt járva feltöltődni, túrázni, tanítványokkal, barátokkal, a teremtett világunk szépségeit megcsodálni- jó ezeket az élményeket megosztani, közösen átélni. Tavaly megjártam a Tihany- Pannonhalma útvonalat egy szintén több különböző iskolából érkezett zarándokcsapattal, ahonnan nagyszerű élményekkel tértünk haza. „A zarándok a lábával imádkozik”, ez az út egy belső út is, önmagunk felé, a Teremtő f elé, amely belső lelki tapasztalatokkal is megajándékozza a résztvevőket. 

Sok szeretettel várunk, járjuk végig együtt, csodás helyeket érintve, Szent Jakab útjának magyarországi szakaszát.

Luca  | Tiszai Luca vagyok, szociális testvér, gyógypedagógus, egyetemi tanár. Sokszor vettem részt a Márianosztrai ifjúsági gyalogos zarándoklaton, ahol megszerettem az imádságos úton levés ezen formáját, így örömmel vállaltam el a fiataloknak szervezett zarándoktábor vezetését is. Szeretem a természetet, 2020-ban vízivándor-, 2021-ben pedig zarándokvezető- és bringásvándor- képzéseken vettem részt. 2021-ben a Tihany-Pannonhalma útvonalon vezethettem egy csoportot, ami azért volt nagy öröm, mert bencés lelkiségű közösség tagjaként sok kincset tudtam megosztani abból, amit magam is kaptam.  Vonzó számomra a zarándoklat lelkiségében való elmélyülés, olyan zarándoklatok tervezése is célom, ahol atipikus fejlődési utat járó emberek válhatnak társakká az úton.

* * * 

Márianosztra - Szécsény - Mátraverebély-Szentkút útvonal

 

3. M-M   2022. augusztus 5-augusztus 11. 

Csoportvezetők: Telekné Nagy Janka, Gáll Zsófia
Útvonal: Márianosztra - Mátraverebély-Szentkút
Korcsoport:  12-18 évesek

 

Jelentkezés

 

 

A vezetők bemutatkozása:

Janka  | Telekné Nagy Janka vagyok. Kamaszkoromban mindig úgy képzeltem, hogy ha felnőtt leszek, egy vadregényes, természetközeli helyen élek majd a szép nagy családommal – és ez így is lett :-) egy kiskunsági tanyán élünk a férjemmel – majd’ huszonöt éve. Itt neveltük fel a négy fiunkat, akik már most szinte mind önállóan járják a maguk élete (zarándok)útját. Sosem akartam tanár lenni – de az lettem :-) már sok éve tanítok középiskolában németet, latint, hittant, néptáncot, éneket, mindig amit éppen kellett. Szeretek egyedül lenni, szeretem a magam kis világát, az állandóságot, biztonságot az előre megtervezhető, kiszámítható dolgokat. Ja, hogy egy zarándokúton épp ezek nincsenek? És hogy egy zarándoklat kicsiben az Élet? Hogy az Út és a Társak azok az ajándékok, amik nélkül nincs Megérkezés? Hát… ezeket tanulom és igyekszem majd Veletek együtt is megélni, ha eljöttök és majd együtt útra kelünk.

Info: Telekné Nagy Janka | t.nagy.janka@gmail.com | +36-30-748-4547

 

Zsófi | Gáll Zsófia vagyok, két szívügyem a zarándoklás és a fiatalok, a Zarándoktábor program szakmai vezetőjeként pont e kettővel foglalkozhatok. 15 évig tanárként dolgoztam egy egyházi gimnáziumban, ahol diákjaimnak sok közösségi programot és tábort szerveztem szárazon, vizen, havon és két keréken. 2005-ben jártam az El Caminón. Azóta életem meghatározó része a zarándoklás: szeretném továbbadni másoknak is azt, amiről megtapasztaltam, hogy nagyon jó. 2008 óta szervezek és vezetek csoportos 1-30 napos zarándoklatokat főként a Gyöngyök Útján. Sok szeretettel várlak erre a zarándoklatra, ha szeretnéd megtapasztalni, milyen jó és vidám közösségben úton lenni, ha vágysz arra, hogy testileg-lelkileg felfrissülj, kicsit elcsendesedj, kapaszkodókat találj személyes útkeresésedhez, megismerj belevaló zarándoktársakat, és saját hátizsákod hordozásától sem riadsz vissza!  Induljunk együtt erre a gyönyörű útra! Én már többször jártam rajta, szívesen járnám újra fiatal zarándoktársakkal! 

Info: Gáll Zsófia | iroda@zarandoktabor.hu | +36-20-446-40-52

 

* * *