Loading...

Egyéni jelentkezés


2021 nyarán induló Zarándoktáborokba

Kedves Diákok és Szülők! 

Az egyéni jelentkezők számára 4 különböző időpontban, 3 különböző útvonalon hirdetünk zarándoktábort:

(1) Tihany – Pannonhalma - 2021. június 17-23. (megtelt) és 2021. július 27 - augusztus 2.

(2) Tata – Márianoszta – 2021. július 10-16. (lezárult)

(3) Márianoszta – Mátraberebély-Szentkút 2021. június 27 – július 3. (lezárult)

A részvételi díj: 28.000 Ft egységesen minden táborban.

A jelentkezést a tábornál feltüntetett jelentkezési űrlap kitöltésével lehet leadni.

 

Tihany- Bakonybél - Pannonhalma

MEGTELT!

csoportvezetők: Pány-Bocsánczi Csaba, Vásárhelyi Dániel

indulási és érkezési dátuma: 2021. június 17 - 2021. június 23.

útvonal: Tihany - Pannonhalma

jelentkezők korosztálya: 12-18 évesek

 

csoportvezetők bemutatkozása

Dani | Öt gyermekes családapa vagyok, végzettségemre és munkámra nézve fotós, videós, grafikus. Feleségemmel Veszprémben neveljük a 21 és 7 éves kor közötti lányainkat és fiainkat. Felnőtt koromban, az igaz Utat keresve keresztelkedtem meg, majd találkoztam a lelkigyakorlatok és a zarándoklatok élményével, melyek meghatározóan fontossá váltak számomra. Ifjúsági animátor-képzésemet 1990-91-ben szereztem Olaszországban, szakmai végzettségem miatt korábban vezettem fotószakkört gimnazistáknak, többször dolgoztam nyári táborokban szakmai vezetőként. A Mária Rádió és a Mária Út önkéntes munkatársaként számos zarándoklat szervezésében és vezetésében is részt vettem már (gyermek, iskolás, családos és felnőtt csoportoknak is). Túravezetői képzettségemet a 1980-as években szereztem, melyet az idén elvégzett zarándokvezető-képzés tett teljessé.

Meggyőződésem, hogy a zarándoklás az egyik legjobb módszer arra, hogy a természet szépségét, összhangját, békéjét megérezve rátaláljunk önmagunk, társaink és a Teremtő Isten szeretetére. Nagyon szeretem a közös éneklést, a verseket, az őszinte és mély beszélgetéseket, a játékokat: egymás felfedezését mindezek által. A zarándok-közösségben eltöltött idő sarkall az állandó változásra, és erősít meg hitemben, utamon.

 

Csabi | Erdélyből származom, jelenleg hitoktatóként dolgozom Veszprémben. Szeretek gitározni és énekelni; felfedezni, feltalálni dolgokat. Érdekelnek az emberi belső folyamatok. A mentálhigiénés szempontokat figyelembe véve tanítom a hittant is, törekedve arra, hogy a fiatalok „vallásos sebek” helyett inkább közelebb kerüljenek Istenhez és a másik emberhez, valamint önmagukhoz. Ezt a lehetőséget látom a zarándoklatban is. Ebben a zavaros információáradatban érdemes meghívni őket, hogy belül megerősödjenek, s kiálljanak bizonyos értékekért. Tanuljanak meg gondolkodni, kérdezni, s bejárni a saját útjukat.

Saját utam van nekem is, mert a magam szem-problémájából adódóan én is néha rászorulok mások segítségére illetve megértésére. Ez tanít engem az alázatra, s elfogadásra is, ugyanakkor bátorságra, hogy sok mindennel együtt lehet élni, csak kicsit másként. S ez a másfajta élet a hit a bizalom növekedésének adhat lehetőséget.

Jelentkezés

 

 

csoportvezetők: Vásárhelyi Dániel

indulási és érkezési dátuma: 2021. július 27 - 2021. augusztus 2.

útvonal: Tihany - Pannonhalma

jelentkezők korosztálya: 12-18 évesek

 

csoportvezető bemutatkozása

Dani | Öt gyermekes családapa vagyok, végzettségemre és munkámra nézve fotós, videós, grafikus. Feleségemmel Veszprémben neveljük a 21 és 7 éves kor közötti lányainkat és fiainkat. Felnőtt koromban, az igaz Utat keresve keresztelkedtem meg, majd találkoztam a lelkigyakorlatok és a zarándoklatok élményével, melyek meghatározóan fontossá váltak számomra. Ifjúsági animátor-képzésemet 1990-91-ben szereztem Olaszországban, szakmai végzettségem miatt korábban vezettem fotószakkört gimnazistáknak, többször dolgoztam nyári táborokban szakmai vezetőként. A Mária Rádió és a Mária Út önkéntes munkatársaként számos zarándoklat szervezésében és vezetésében is részt vettem már (gyermek, iskolás, családos és felnőtt csoportoknak is). Túravezetői képzettségemet a 1980-as években szereztem, melyet az idén elvégzett zarándokvezető-képzés tett teljessé.

Meggyőződésem, hogy a zarándoklás az egyik legjobb módszer arra, hogy a természet szépségét, összhangját, békéjét megérezve rátaláljunk önmagunk, társaink és a Teremtő Isten szeretetére. Nagyon szeretem a közös éneklést, a verseket, az őszinte és mély beszélgetéseket, a játékokat: egymás felfedezését mindezek által. A zarándok-közösségben eltöltött idő sarkall az állandó változásra, és erősít meg hitemben, utamon.

 

Jelentkezés


 

 

Tata - Péliföldszentkereszt - Esztergom - Márianosztra

csoportvezetők: Gáll Zsófia és Csáki Anita 

csoport indulási és érkezési dátuma: 2021. július 10 - 2021. július 16.

útvonal: Tata - Márianosztra

jelentkezők korosztálya: 12-18 évesek

 

csoportvezetők bemutatkozása

Zsófi | Gáll Zsófia vagyok, a Zarándoktábor program szakmai vezetője. Két szívügyem a zarándoklás és a fiatalok. 15 évig tanárként dolgoztam egy egyházi gimnáziumban, ahol mindig nagy hangsúlyt fektettem a közösségépítésre. Diákjaimnak sok lelki programot és tábort szerveztem szárazon, vizen, havon és két keréken. 2005-ben jártam az El Caminón. Azóta életem meghatározó része a zarándoklás: szeretném továbbadni másoknak is azt, amiről megtapasztaltam, hogy nagyon jó. 2008 óta szervezek és vezetek csoportos 1-30 napos zarándoklatokat főként a Gyöngyök Útján. Sok szeretettel várlak erre a zarándoklatra, ha szeretnéd megtapasztalni, milyen jó és vidám közösségben úton lenni, vágysz arra, hogy testileg-lelkileg felfrissülj, kicsit elcsendesedj, kapaszkodókat találj személyes útkeresésedhez, megismerj belevaló zarándoktársakat, és saját hátizsákod hordozásától sem riadsz vissza!  Induljunk együtt erre a gyönyörű útra, amit már bejártam, így jól ismerek! J 

06-20/446-40-52

iroda@zarandoktabor.hu

 

Anita | Csáki Anita vagyok Kecskemétről és HR szakértőként csoportos tréningeket tartok. Gyerekkoromban nagyszüleimmel sokat jártam a Pálosszentkúti búcsúba, ahol a tükrös mézeskalács szív csodálata megalapozta, hogy később elkezdjek zarándokolni. Végig jártam a Mária utat, a Caminot, a Magyar Zarándokutat és a Szent Erzsébet utat. Zarándoklataimon a hátizsákomat magam viszem, így közben megszabadulhatok a fizikai és lelki terhektől is.  Útjaimon annyi csodálatos élményben volt részem, hogy ezeket szeretném másokkal is megosztani, ezért önkéntesként családos csoportokat vezetek, zarándoklatokat szervezek, gyerekkori álmomat is megvalósítva nagyszüleim tiszteletére Kecskemét és Pálosszentkút között. Zarándoktábor- vezetőként szívügyemnek érzem a zarándok-utánpótlás nevelést, hiszen a zarándoklat segít önmagunk megismerésében és keresztény értékrendünk elmélyítésében, miközben csodákat élhetünk meg. Gyere, éld át Te is velünk ezt a csodát! Várlak téged is zarándok öleléssel! J      

06-20/41-66-200

csakianita@yahoo.com

Jelentkezés


 

Márianosztra - Szécsény - Mátraverebély-Szentkút

csoportvezetők: Szepesvári Orsolya, Losonczi Bernadett, Kovács Gábor

csoport indulási és érkezési dátuma: 2021. június 27 - 2021. július 3.

útvonal: Márianosztra - Mátraverebély-Szentkút

jelentkezők korosztálya: 14-18 évesek

 

csoportvezetők bemutatkozása

 

Gábor | Jelenleg egy gimnáziumban dolgozok iskolapszichológusként, a kamaszok világa áll hozzám a legközelebb. Szabadidőmben szeretek sportolni, barátaimmal kirándulni, főzni, alkotni és családi házunk felújításával foglalkozni. Szenvedélyem a harcművészet gyakorlása, az abban való folyamatos fejlődés. Fontos számomra a rendszeres hitélet, az ima. Örök kereső és megfigyelő vagyok, aki fejlődésre és mások megismerésére törekszik. Mindenben a pozitívat, a jót keresem. A nehézségek elfogadásában a humorom és a feleségem a segítőtársaim. 

 

Orsi | Örök felfedezőként szeretek úton lenni, lelkesedni, nevetni, szépségekre-igazságokra rácsodálkozni, megismerni - magamat, másokat, természetet, Istent. Közgazdász – coach – mentálhigiénés szakemberként egyéneket és szervezeteket támogatok változások útján egy jobb világot építve. Gáborral számos önismereti tábort/kurzust tartottunk együtt és régi barátokként kísérjük egymást életét. Életemet gyerekkorom óta átszövik a közösségek (pl. cserkészet) és az ökumené színes-gazdag világa, amely révén Istent teljesebben ismerhettem meg. Tavalyi első karantén hullám alatt házasodtunk össze Férjemmel, akivel együtt járjuk a természetet & a szeretetben fejlődés 'never-ending' zarándokútját :).

 

Detti | Losonczi Bernadett vagyok. 12 éve tanítok a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumban. A természet számomra a legkedvesebb közeg, ha tehetem, barátokkal, családdal rendszeresen kirándulok, túrázok. 2016-ban legjobb barátnőmmel részt vettünk az El Caminón, ami hatalmas élmény volt. Kis koromtól kezdve fontos számomra a hit, így a természetben való elmélyüléshez hozzákapcsolódik a Jó Isten teremtő munkája, csodája. Tavaly részt vehettem a Tihany-Pannonhalma zarándokúton, ami örök élmény marad számomra.

Jelentkezés