Loading...

Fontos tudnivalók 2024


Kedves leendő Táborvezetők! Kedves Érdeklődők! 

2024. április 30-ig várjuk a jelentkezéseket nyári zarándoktáborainkra. A még szabad (ZÖLD) táboridőpontokat az egyes útvonalaknál találjátok meg. 

Ha véletlenül más volt a gyorsabb az időpontfoglalásnál, akkor se essetek kétségbe, a VÁRÓLISTÁT mindenképp érdemes kitölteni és megjelölni minden olyan időpontot és útvonalat, ami szóba jön Nektek. Előbb-utóbb biztos találunk megoldást, hogy el tudjatok jönni zarándoktáborba!

A zarándoktáborokra változatlanul négy útvonalra várjuk jelentkezéseteket:

 • Tihany-Bakonybél-Pannonhalma
 • Tata-Péliföldszentkereszt-Esztergom
 • Márianosztra-Szécsény-Mátraverebély-Szentkút
 • Marana Tha Ház (Mánfa)-Máriakéménd-Máriagyűd 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket néhány fontos változásra és tudnivalóra: 

FONTOS VÁLTOZÁSOK AZ EDDIGI ÉVEKBEN MEGSZOKOTTAKHOZ KÉPEST:

  1. A vándortáborok részvételi díja 46000 Ft/fő
  2. Hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek 50%-os kedvezményben részesülnek. Erre a kedvezményre a táborvezető nyilatkozata alapján lesznek jogosultak. 
  3. A nyári zarándoktáborokban a diákok létszáma szerint kötelező számban előírt,  képzésünket sikeresen elvégző zarándoktábor-vezetők a táborvezetésért brutto 130000 Ft/hét díjazásban részesülnek
  4. A csoportvezetőnek a zarándoktábor időpontfoglalásától számított 14 napon belül 150000 Ft előleget ("lemondási díjat") kell fizetni. Ezt az összeget a tábor lemondása esetén csak vis maior helyzetben térítjük vissza! Amennyiben az időpontfoglalás csak április 16. után történik meg, az előleg befizetésére már nem áll rendelkezésre 14 nap, ez esetben az előleget legkésőbb április 30-ig be kell fizetni. 
  5. 18-23 év közötti táborvezető csak egy tapasztaltabb, 23 évnél idősebb felnőtt személlyel együtt vezethet csoportot, akkor is, ha zarándoktábor-vezető képzésünket elvégzi.
  6. Útvonalainkon általában van olyan nap, melyen nem biztosítunk csomagszállítást! Ezzel szeretnénk ösztönözni a csoportokat arra, hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgokat hozzák magukkal a zarándoklatra, s mindenki legalább az út egy részén vigye a saját hátizsákját. Hogy melyik útvonalon melyik napon/napokon nem biztosítunk csomagszállítást, azt az egyes utak leírásánál tüntetjük fel. A szállítandó csomagok tömege semmi esetre sem lehet több, mint 10 kg! 

TUDNIVALÓK A TÁBORJELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATBAN:

  1. Táboridőpontot a csoport vezetője foglalhat honlapunkon keresztül.
  2. Minden csoportban kell lennie minimum egy olyan 18 év feletti zarándokvezetőnek, aki Zarándoktábor-vezető képzésünket a tábor indulásáig sikeresen elvégzi. Mivel tavaszi képzésünk elméleti része már lezajlott, és nyárig már nem tervezünk több képzést meghirdetni, kérjük, hogy aki még nem végzett képzést, de szeretne csoportot indítani nyáron, vegye fel a kapcsolatot Gáll Zsófiával | iroda@zarandoktabor.hu | 06-20-446-40-52, hogy a csoport indulását megfelelő személy bevonásával segíteni tudjuk. 
  3. A kísérők és diákok minimális és maximális létszámára vonatkozó szabályokat kérjük olvassátok el a Jelentkezési felhívásban! A minimális csoportlétszám 15 diák + 2 kísérő! Diákként vehet részt a zarándoktáborokban minden olyan 25 év alatti résztvevő is, akinek nincsen kísérői vagy táborvezetői feladata, ill. minden felsőoktatási intézményben tanuló diák (főiskolás vagy egyetemista).  A létszámhoz kötött kísérői számot meghaladó plusz felnőttek NEM számítanak diáknak.
  4. Idén is fogunk hirdetni zarándoktáborokat olyan egyéni diák jelentkezők számára, akiknek iskolájában nem indul zarándoktáboros csoport, de ezek időpontját előreláthatólag csak március folyamán tesszük közzé honlapunkon.

Idén is sok szeretettel várunk Benneteket zarándoktáborainkba! 

A többi Vándortábor ágazat táborairól itt informálódhattok: 

https://vizivandor.hu/ 
https://www.erdeivandor.hu/ 
https://www.bringasvandor.hu/

A zarándoktáborok szervező csapata 

 

Kép: Lantosné Megyesi-Schwartz Dóra

Videó: Aktív Magyarország