Loading...

Mi a Zarándoktábor?


Zarándoktábor felső tagozatos és középiskolás diákok részére szervezett, egyhetes, 6 éjszakás közösségi gyalogos zarándoklat, amelyen az utat a csoport tagjai együtt haladva teszik meg.

Indulj el egy olyan úton, ami nem csak csodálatos természeti környezetével, hanem belső lelki tapasztalatokkal is megajándékoz. Saját határaid megtapasztalásán keresztül fejlődhet az önismereted, s közösségben megerősödnek az emberi kapcsolataid.

A zarándoklat lelki ívét a zarándokút által érintett szent helyek, s az útvonalra kidolgozott lelki program adja. A program nem kész válaszokat kíván adni a fiatalokat és a keresztény embert foglalkoztató kérdésekre, hanem elsősorban olyan támpontokat, melyek segítik az elmélyülést, tovább gondolkodásra és személyes válaszadásra ösztönöznek.

A tábor első napja a megérkezésről szól, a középső 5 napján 14 és 26 km közötti napi távokat tesznek meg a csapatok. Az utolsó éjszakát a csoportok  már a zarándoklat célállomásán tölti, hogy legyen idő a megérkezésre, a szent helyen való elidőzésre, az élmények feldolgozására, s a hazautazásra is.

További részleteket a jelentkezési felhívásban lehet olvasni.

A Zarándoktábor a Vándortábor Programok keretében valósul meg, amelynek célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód támogatása a felső tagozatos és középiskolás fiatalok körében. Kiemelt cél továbbá a vándortáborokat szervező pedagógusok ösztönzése, segítése, továbbképzés szervezése számukra, a nyári táboroztatási időszakban végzett nevelő munka anyagi elismerése. A Vándortábor Program gyalogosan, vízen vagy kerékpáron bejárható útvonalakat kínál, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük. További részletek a Vándortábor Programról:  www.vandortabor.hu