Loading...

Vár az út!

2020-03-30

Egy GPS, két telefon, papír, toll és alátét a jegyzeteléshez, hátizsák és elemózsia a túléléshez… na meg Csipke, a zarándokvizsla, akit semmiképp nem volt szívem kihagyni ebből az izgalmasnak ígérkező kalandból. Irány Tihany!

   

Az elmúlt időszakban – szerencsére még a járvány miatti kijárási korlátozás előtt - sikerült gyalogosan végigjárnunk és alaposan feltérképeznünk a Zarándoktábor útvonalát Tihany és Pannonhalma között. Korábban két autós bejárással a szálláshelyeket már felderítettük.  Összesen 7 napot töltöttünk a gyalogos felméréssel, elmentve és lefényképezve a legfontosabb pontokat az úton, s lejegyzetelve, amit láttunk. Ahol szükséges volt, több útvonalat is bejártunk, hogy megnézzük, melyik számunkra a legalkalmasabb. Így történt például, hogy még délután 2-kor is Tihanyban voltunk, pedig egyszer már 3 órája elindultunk …

Élményekben gazdag utunk volt.  Jó volt látni, milyen gyönyörű az út, s sokszor gondoltunk szeretettel azokra, akik majd a zarándoktáborokban járnak rajta, bízva abban, hogy a nem rövid napi távokkal (18-25 km) meg fognak tudni birkózni. Ha a vírushelyzet engedi, mindenképp tanácsoljuk, hogy a csoportok előzetesen eddzenek 20 km körüli távokon. Csipke és én minden nap jól elfáradtunk, ő az őzekről, szarvasokról és vaddisznókról, én a jelzésekről álmodtam… :-)

       

A felméréseket letisztázva rögzült az a nyomvonal, amelyen a táborok haladnak majd. Az út Tihany-Aszófő-Örvényes-Vászoly-Vöröstó-Nagyvázsony-Úrkút-Városlőd-Bakonybél-Fenyőfő-Bakonyszentlászló-Gic-Ravazd-Pannonhalma érintésével túlnyomó részt a Szent Jakab út vonalvezetését követi. 

          

Gáll Zsófia