Loading...

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőket

2020-05-09

Gyere és tarts velünk! Egy különleges nyári programra hívunk

Idén nyáron először kerül megrendezésre a felsős és gimnazista diákoknak szóló Zarándoktábor programsorozat. A Tihany-Bakonybél-Pannonhalma útvonal bejárása nemcsak természeti kincsekben lesz gazdag, hanem a részvevők számára különleges közösségi és egyéni élményeket tartogat. A táborra még 2020. május 30-ig lehet jelentkezni, itt a honlapunkon. Szintén van még lehetőség a programhoz kapcsolódó, 4 napos, ingyenes vezető képzésre is jelentkezni. Május 18-a délig a szervezők olyan keresztény pedagógusok, hitoktatók, közösségvezetők jelentkezését várják, akik a jövőben - akár már most nyáron - szívesen vezetnének egy hetes ifjúsági zarándoklatot. 

A járványidőszak bezártságban töltött hetei alatt mindannyian olykor gondolatban elkalandozunk egy-egy korábbi kirándulás, közösségi program élményvilágába. Ezek azok az emlékek, amelyek nehéz időszakban is erőt adhatnak. Az idén nyáron először megrendezésre kerülő Zarándoktábor programsorozat egy különleges lehetőség, hogy a csodás Balaton-felvidéket és Bakonyt  járva olyan élményeket, tapasztalásokat szerezzen az eseményen résztvevő fiatal és felnőtt is, amely átsegíti őt az élet nehezebb időszakain. A Tihany-Bakonybél-Pannonhalma útvonalon zajló zarándoklat bár olykor kihívásokat is hordoz, de testet-lelket megújító hatása egy életre szólhat. Az út során megtett minden egyes lépéssel ugyanis a zarándok közelebb kerül a Teremtőhöz, valódi önmagához és embertársaihoz. Milyen jó lenne, ha ezen az úton minél több fiatal részt vehetne! 

Még nem késő jelentkezni! Gyertek és tartsatok velünk! Ígérjük, hogy minden egyes lépésnél, elakadásnál és örömnél is ott leszünk! És nem csak mi! A nyári zarándoktáborokra még 2020. május 30-ig lehet jelentkezni, honlapunkon. Fontos, hogy csak csoportok tudnak jelentkezni a táborra, a turnus foglalást pedig felnőtt tudja megtenni. A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájának közreműködésével megvalósuló program keretében olyan nyári táborba vehetnek részt a fiatalokból álló zarándokcsoportok és felnőtt vezetőik, ahol a csodálatos természeti környezet mellett kidolgozott lelki program, 6 éjszakára szállás és 7 napra ellátás vár mindenkit. A programhoz csatlakozó felnőtt vezetők, tanárok már egy leszervezett programban vehetnék részt, előzetesen csupán a táborhoz kapcsolódó vezetőképzést kell elvégezniük. Erre 2020. május 18-a délig van lehetőség jelentkezni, szintén itt a honlapon.

A szervezők első sorban olyan keresztény pedagógusok, hitoktatók, közösségvezetők (pl.:papok, cserkész-, regnum- vagy túravezetők) csatlakozását várják, akik nem riadnak vissza a napi akár 25 kilométeres gyaloglás fizikai terhelésétől sem. A képzés egy elméleti és egy gyakorlati szakaszból áll. Előbbi május 22-24. között, digitális oktatás keretében valósul meg; utóbbi pedig várhatóan június 13-án lesz Budapesten és környékén (Hűvösvölgy, Pesthidegkút.) A táborban a pedagógusok ingyen vehetnek részt, továbbá sikeres vezetőképzés esetén a csoportvezetők bruttó 100.000 forint elismerésben is részesülnek. A diákok kedvezményes díjon vehetnék részt a programban. A táborozók 7 napos programja (szállás, étkezés, kiegészítő lelki program) 28.000 forintba kerül. Ez a díj a helyszínre való leutazást, majd a tábor végi hazautazást nem tartalmazza.

A Zarándoktábor programsorozatról és a vezetőképzésről is további információk elérhetők a honlapunkon!

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt táborainkba!