Loading...

700 vándortábor lesz idén nyáron az Aktív Magyarország támogatásával

2023-06-20

 

Országszerte idén is számos diákcsoportot láthatunk gyalogosan, vízen, vagy két keréken közlekedni; hiszen 38 útvonalon 700 vándortábor valósul meg az Aktív Magyarország támogatásával.

Az idei év érdekességeként egy finn diákcsoport is kipróbálja a magyarországi vándortáborozást.

 

Idén nyáron hetedik alkalommal indulnak útnak az egyhetes vándortáborok. Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba idén 17 000 gyermek juthat el kedvezményes áron. Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásának köszönhetően a vándortáborozáshoz kedvező feltételeket kínálnak a szervezők: a részvételi díj az utazási költséget kivéve mindent tartalmaz. A táborozók 43 000 forintért kapnak szállást, étkezést és programokat a 7 napos turnusokon, a vízi és a kerékpáros vándortáborokban a szükséges sporteszközöket is biztosítják a szervezők, a vándortábor helyszínekre történő utazás (MÁV) esetén 2023-ban is 90 százalékos kedvezmény vehető igénybe, a csoportvezető pedagógusok idén 20%-kal több anyagi elismerésben részesülnek: bruttó 120 000 forint díjazást kapnak.

A visszajelzések alapján az iskolai csoportok, osztályok, résztvevő gyerekek számára életre szóló élményt jelentenek a Vándortáborok. A gyermekek a táborokban aktívan, tartalmasan töltik el a nyári szünidejüket, élményeket szereznek, és nem utolsó sorban megismerik hazánk természeti kincseit; kulturális értékeit. A táborokban a környezetvédelemnek is kiemelt szerepe van: nagy hangsúly kerül a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a tudatos energia-és vízfogyasztásra is. A szemléletformálás jegyében egyre több azon turnusok száma, ahol a diákoknak a csomagjaikat maguknak kell szállítani. 

 

Szöveg: Aktív Magyarország | sajtóközlemény 2023.06.19.


Kép: Lantosné Megyesi-Schwartz Dóra