Loading...

Elindult a nevezés a VándorViadalra

2024-03-20

Negyedjére is elstartol a VándorViadal, a Leiner Laura Iskolák Országos Versenye trilógia inspirálta kalandverseny, ahol a 6-7-8., illetve 9-10-11. évfolyamos tanulókból álló csapatok mérhetik össze tudásukat különböző ügyességi és logikai feladatokon keresztül.

Időpontok:
Nevezés: 2024. március 4. - április 8.
Selejtező: 2024. április 10. - május 15.
6-7-8. évfolyam döntője: 2024. június 24. - 29.
9-10-11. évfolyam döntője: 2024. augusztus 26. - szeptember 1.

További részletek az alábbi sajtóközleményben! 
Információ a VándorViadal menetéről és a jelentkezésről: https://vandorviadal.hu/page/jelentkezz

Az év legizgalmasabb kalandja várja az iskolásokat

Negyedjére is elstartol a VándorViadal, az élményekkel teli kalandverseny. Idén még több iskolásnak nyílik lehetősége megtapasztalni azt a nagyszerű közösségi élményt, amit a VándorViadal nyújt. Ebben az évben ugyanis már nem csak a 6., 7. és 8. osztályos diákok vehetnek részt az ökoturisztikai vetélkedőn, de a 9., 10. és 11. évfolyamosok is. Azok a diákok, akik részt vettek az eddigi VándorViadalokon, életük legjobb hetének tekintik a kalandversenyt, ahol nem csak az ügyesség és a logika, de a természettudományi ismeretek is kulcsfontosságúak. A vetélkedő 2021 óta töretlen népszerűségnek örvend, ám érdemes időben jelentkezni az iskoláknak a vandorviadal.hu oldalon, hisz csak 300 csapat nevezhet. „Március 4-étől lehet nevezni az iskoláknak a vandorviadal.hu oldalán, idén pedig újdonság, hogy a középiskolai osztályokat is várjuk a versenyre. A selejtezők április 10 és május 15 között zajlanak, a döntőkre pedig a felsősök számára június 24 és 29 között, míg a középiskolásoknak augusztus 26 és szeptember 1 között kerül sor” - tájékoztatott Telek Hanna, a VándorViadal projektvezetője. A VándorViadalt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezi az Aktív Magyarország támogatásával. A kalandos kihívás főszervezője, Telek Hanna azt is elárulta, milyen feladatokra készülhetnek a csapatok, hogy a legjobb eséllyel induljanak a győzelemért. „Az aktív ökoturizmus szellemében szervezzük meg a versenyt, minden feladat szorosan vagy lazábban ehhez a témakörhöz kapcsolódik és a 90-es években nagy népszerűségnek örvendő Játék Határok Nélkül hangulatát idézi. Érdemes úgy összeállítani a csapatokat, hogy legyen benne, aki az ügyességi és erőfeladatokban jeleskedik, de olyan diák is, akinek fejlett a logikai érzéke, jó földrajzból, matematikából vagy épp történelemből” - árulta el a szervező.
Izgalmas feladatok titkos helyszínen A tábor helyszíne és a konkrét feladatok az előző évekhez hasonlóan idén is titkosak még, az azonban biztos, hogy mind a helyszín, mind pedig a kihívások rengeteg érdekességet tartogatnak a diákoknak, akik közül a legjobbakat izgalmas nyeremények is várják. „Az eddigi versenyek alapján nem túlzás azt mondani – és ezt hangoztatják az előző években a viadalon részt vevő gyerekek is -, hogy ez lesz életük legjobb hete. A kalandversenyre nem lehet előre felkészülni, hisz a gyerekek valósághoz és az élethez való hozzáállása, megtapasztalása mérettetik meg. A feladatok arról szólnak, hogy hogyan látják meg a világ működését, hogyan értik meg a folyamatokat és ebben hogyan navigálják el magukat” - tette hozzá Telek Hanna. A szervező arról is beszámolt, hogy a gyerekek mely feladatokat élvezték a leginkább a tavalyi évben, ami egy kis támpontot nyújthat az idei nevezőknek is a feladványokkal kapcsolatban. „Tavaly az egyik versenyszámot egy látássérültekkel foglalkozó egyesület szervezte, ahol a gyerekek átélhették, milyen az, amikor az egyik legfontosabb érzékszervüket kell kizárniuk, amire támaszkodnak. Volt fehér bottal való tájékozódási verseny, braille-írás megfejtése és csörgőlabda bajnokság is. Szintén nagyon népszerű volt a diákok körében a SUP-ozás, a történelmi várjáték, de az elsősegély-verseny is, amikor élethűen sérültnek sminkelt imitátorokat kellett megfelelően ellátni” - sorolta a tavalyi év legnépszerűbb programjait a szervező.